Na voljo
Sem Erik, kuhar z premnogimi mednarodnimi izkušnjami tako iz restavracij, bistrojev, gostiln kot tudi z HNWI klientelo. Tekom kariere sem se vedno fokusiral na zdravo prehrano, trajnostne smernice ter zeleno, rastlinsko kuhinjo (plant-based), kot glavni vpliv in mentorja si štejem chefa Toma Hunta, kateri je bil globok vpliv na moje razumevanje trajnostne kulinarike. Dandanes delam tudi na razvijanju prehranskih programov zasebne medicinske klinike Maha, pod okriljem katere tudi deluje Bistro Maha, kjer s prehrano pomagamo gostom (in pacientom klinike) k napredku z ozirom na njihovo lastno bivanje. Pojem zavednega igra veliko vlogi pri vseh korakih mojega dela, zatorej obstajajo različne omejitve pri mojem kuhanju: strog sem pri izogibu rafiniranih sladkorjev, uporabljam ozko selekcijo maščob (predvsem ekstra deviško oljčno olje, olje črne kumine...), velik je ozir na faktor zdravega uravnoteženega obroka (sem tudi prehranski svetovalec).
Meni / ponudba je venomer oblikovana po osebni konzultaciji (najbolje pisno). Hrana temelji na sezonski ponudbi, kjer je le mogoče tudi ekološki, velik fokus in poudarek je na kvaliteti vstopne surovine/živila. Dolgih degustacijskih menijev ne ponujam, zmernost je tudi del zavednosti, zatorej venomer priporočam 3 ali 4 hodne menije ali pa tapas koncept za celotno omizje. Primarno nudim večerno seanso, z dovoljšnim povpraševanjem vnaprej pa tudi nudim celodnevne storitve.